חתונות, כמו אירועים אחרים, הן חגיגה משמחת ומרגשת, שמסמלת את תחילתה של תקופה חדשה – דרכם המשותפת של שני אנשים, זוג אוהבים. למרות שמדובר במסורת עתיקת יומין בדת היהודית, ובכלל, עם הזמן החלו להתפתח אפשרויות חלופיות ומגוונות לטקס הנישואין. אחת התקופות, הפחות מקובלות, לחגוג בהן היא חתונה היא התקופה המכונה “בין המיצרים”, המציעה יתרונות רבים לזוגות שרוצים לציין את האהבה שלהם יחד עם בני המשפחה ועם החברים. מתכננים חתונה? תוהים גם אתם למה כדאי לכם לערוך חתונה בבין המצרים? על כך ועוד, במאמר הבא.
מהי תקופת בין המיצרים?
לפני שנפרט את כל הסיבות בגינן תקופת בין המיצרים נחשבת לתקופה מומלצת לחוגגים, נספר לכם קצת על התקופה הזו ועל המשמעות הדתית, סמלית שלה. תקופת בין המיצרים נחשבת לתקופה של אבל ביהדות, והיא חלה בין י”ז לתמוז – היום שבו נפרצה חומת ירושלים וגם יומו של חורבן בית שני, לתשעה באב – יום חורבתם של שני בתי המקדש. בתקופה הזו, שנשמכת כשלושה שבועות, מתאבלים המאמינים על חורבן ירושלים ועל חורבן בין המקדש ומרבים בלימוד תורה וגם במתן צדקה. בשל נסיבות אלו לא מקובל לחגוג אירועים שונים, כולל חתונה, ומשל כך – לא מקובל להרבות בשמחה.
מה המשמעות של חתונה בבין המיצרים (חתונה בשלושת השבועות)
מכיוון שלא חוגגים אירועים דתיים בתקופה הזו, לזוגות המעוניינים להתחתן דווקא בתקופה שבין המיצרים, מוצעות חלופות מעניינות לטקס החתונה, ובעיקר לחופה. אחת האפשרויות הפופולאריות כיום היא טקס חתונה רפורמי, המאפשר לציין את אירוע החתונה עם סממנים רבים הקשורים למסורת היהודית, אך עם גישה ליברלית וחופשיה יותר. חלופה נוספת היא חתונה חילונית, שאיננה כרוך בקיום מצוות או טקס דתי כלשהו. בשני המקרים, הטקס, כאמור, מתקיים ללא החופה המסורתית והוא יכול לשלב, במסגרתו, מנהגים חדשים או אישיים, המשקפים את ערכיו של הזוג ואת האישיות של כל אחד מהם. אפשר, למשל, לשלב קריאה של טקסט מסוים זה לזו ולמעשה, אפשר לקחת את כל עניין החתונה לכל כיוון יצירתי שרוצים כדי לחגוג את האהבה באופן שהוא יותר סמלי ופחות דתי.
למה כדאי להתחתן בתקופה זו
בשנים האחרונות בוחרים לא מעט זוגות להתחתן בתקופה שבין המיצרים, כאשר מדובר כמובן בזוגות חילוניים, שאינם בהכרח מעוניינים באירוע בעל סממנים דתיים מובהקים. ישנן כמה סיבות להתחתן בתקופה הזו ויתרונות רבים לה שהופכים אותה לאפשרות לא רעה:
- תאריכים פנויים – מכיוון שמדובר, לפחות מבחינה הלכתית, בתקופה שבה לא חוגגים ומציינים אירועים משמחים, ישנם תאריכים פנויים שכן הביקוש לאולמות אירועים וגני אירועים הוא נמוך במיוחד. המשמעות לכך בפועל שאם אתם מעוניינים בתאריך מסוים בתקופה הזו, הסבירות שתמצאו מקום פנוי, בדיוק כמו שאתם אוהבים, היא גדולה במיוחד.
- מבחר גדול יותר של ספקים – בדומה לתאריכים, גם כאן הדבר בא לידי ביטוי ונובע בשל ביקוש נמוך יותר. פחות זוגות מתחתנים בתקופה שבין המיצרים, ולכן קל מאד למצוא ספקים פנויים. צלמים, שירותי קייטרינג, מאפרת, די-ג’י ועוד, לא תהיה בעיה למצוא ספק פנוי לחתונה.
- מחירים טובים יותר – בשל הביקוש הרב, וכפי שקורה בתחומים נוספים, המחירים אטרקטיביים יותר. לא מדובר בשיא עונת החתונות ולכן העלות הנדרשת נמוכה בהרבה מהמקובל ברוב המקרים. זוהי הזדמנות לחסוך כסף ואולי להשתמש בו לצרכים אחרים, כמו ירח הדבש שלכם למשל.
- אישורי הגעה גבוהים יותר – מכיוון שמדובר בתקופה שבה כמעט ולא נערכים אירועים, ובייחוד לא חתונות, קרובי המשפחה שלכם ושאר המוזמנים סביר שיהיו פנויים ויוכלו להשתתף בשמחתכם.
אז לסיכום,
חתונה, וכל אירוע למעשה, בתקופת בין המיצרים היא הזדמנות לקחת את החגיגה כמה צעדים קדימה וליהנות מאירוע מיוחד וחווייתי מאד, לא כפי שמצפים. בין אם בוחרים בטקס חתונה רפורמי או אולי חתונה אזרחית, התקופה הזו מאפשרת לכם, כזוג, הרבה יותר גמישות מבחינת התאריך ומבחר גדול יותר של ספקים פנויים, כמו גם מחירים אטרקטיביים מאד. אורחים רבים יהיו פנויים ויוכלו לאשר את הגעתם והשמחה, תודות לכך, בחתונה תהיה גדולה. אז נכון, מדובר בתקופה שפחות מקובל לחגוג בה, לפחות מבחינה דתית, אבל אם אתם חילוניים ואתם רוצים לציין את האהבה שלכם בגדול – זה הזמן לעשות את זה.